Rebalancing voor jou

Werkwijze:

 

Algemeen

Ik begin elke sessie met wat er nu het meeste aandacht vraagt en gebruik dat als uitgangspunt voor wat zich verder gaat ontvouwen tijdens de behandeling. In de loop van de sessie wordt bijna altijd duidelijk hoe de actuele vraag samenhangt met de grotere hulpvraag.

 

Hoe vaak?

De eerste sessies zijn nodig om een goed 'team' te worden. Hoe vertrouwder het contact wordt hoe dieper of verder 'de reis' kan gaan.

Per keer kijken we welke afstand tussen de sessies passend is. Dat kan in het begin soms wekelijks of om de week zijn, daarna meestal zo om de drie à vier weken.

 

Afhankelijk van de hulpvraag kun je rekenen op minimaal 5 tot 12 behandelafspraken. Voor diepgaande processen bestaat er naar mijn ervaring geen "quick-fix", dat vraagt om meer tijd.

Lichaam en geest hebben tijd nodig om een nieuw evenwicht te vinden - vertraging is essentieel hierbij.

 

Stoppen - en dan?

Na het stoppen van een langer traject stel ik voor een terugkom-sessie te plannen voor over 3 of 4 maanden. Je ontwikkeling houdt niet op en dit kan een mooie manier zijn om stil te staan bij waar je nu bent.

 

Het is altijd mogelijk om een enkele of meerdere sessies af te spreken rondom een bepaald thema of vraag - of 'gewoon' om op deze manier contact met jezelf te maken.


Verschil tussen Rebalancingbehandeling, Ontspanningsmassage en Zakelijke Coaching

 

Rebalancingbehandelingen zijn gericht op een persoonlijk ontwikkelingsproces, waarbij o.a. gebruikt gemaakt wordt van onderstaande technieken om meer bewustzijn te ontwikkelen en het zelfhelend vermogen van lichaam en geest zijn werk te laten doen. Dit met het doel om tot meer evenwicht en heelheid te komen.

 

Bij de Ontspanningsmassages ligt de nadruk niet op een ontwikkelingsproces en is er niet persé een hulpvraag nodig. Ik zal ook hier het lichaamsbewustzijn stimuleren door bijvoorbeeld de ademhaling te betrekken en regelmatig te vragen wat het effect is van de aanraking. Vrouwen van alle leeftijden kunnen hiervoor bij mij terecht.

 

Zakelijke Coaching is een lichaamsgerichte manier om ondernemers te begeleiden. Werken via het lichaam kan vraagstukken verhelderen die je als ondernemer hinderen in je functioneren. Het is een heel directe manier om tot de kern van het (onderliggende) probleem te komen. Daardoor kun je weer fris kijken en je focus opnieuw bepalen.

 

 

Afspraak maken

Voor meer informatie en een kennismakingsgesprek kun je mij bellen:

06 166 74 818

 

 

Technieken:

 

Massage

Verschillende technieken, zoals stretches, gewrichtsontspanning, diepe spier- en weefselmassage, zachte of stevige aanraking.

 

Zelfonderzoek

Vragen die je in contact brengen met wat je in je lichaam voelt. In je cellen zitten allerlei 'verhalen' en herinneringen opgeslagen. Het kan heel verrassend en verhelderend zijn wat je lichaam je vertelt. Het maakt niet zoveel uit hoe feitelijk 'waar' het verhaal is - door de beelden, woorden of gevoelens die opkomen aan het licht te laten ervaar je vaak een (blijvend) gevoel van bevrijding in die delen van je lichaam.

 

Bodyreading

We kijken samen naar je lichaam en je houding. Eenvoudige oefeningen of het overdrijven van een houding kunnen houdingspatronen duidelijk maken. Als je je bewust bent van wat (je met) je lichaam doet in een bepaalde situatie, geeft dat jou een keus om het anders te kunnen doen.

 

Ademhaling

Diepe en gerichte ademhaling helpt het lichaam om diepe spanningen los te laten. Fysieke pijn en emoties worden draaglijk als we in contact blijven met onze adem.

Ik werk op een zachte manier met adem, zodat je je bewust kunt worden van je ademhaling en deze haar balans terug kan vinden.